снимка: БулфотоСанкционирани са 64 фирми, свързани с въпросните лица. Тепърва ще

...
снимка: БулфотоСанкционирани са 64 фирми, свързани с въпросните лица. Тепърва ще
Коментари Харесай

Соломон Паси: Трябва да сме благодарни, че санкциите по закона “Магнитски” не бяха наложени на цялата ни държава

снимка: Булфото

Санкционирани са 64  компании , свързани с въпросните лица. Тепърва ще се берат плодовете на тези  наказания , а дейности от българските институции чака и обществото.

" Санкциите по закона “Магнитски ” са отблъскващ пестник. Трябва да сме признателни, че те не бяха наложени на цялата ни страна. Борбата с корупцията се трансформира в главен приоритет на президента Джо Байдън. "

Това съобщи в ефира на  Соломон  Паси , някогашен министър на външните работи.

Коментарът му идва след тежкия и в действителност гласовит пестник, който България получи от Съединените американски щати в средата на отиващата си седмица. Санкционирани поради корупция по  закон а “ Магнитски ” бяха Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков. В декларацията към самия документ са направени фрапиращи изказвания.

Изобщо - нажежена остава ситуацията в България през последната една година. Редица кавги, свързани предходното към този момент ръководство на Борисов и ГЕРБ тресат страната. Лятото на 2020 година бе съпроводено с митинги против кабинета му и прокуратурата. Бяха оповестени редица сериозни отчети за България.

Служебен кабинет пък пое контрола над страната след изборите на 4-ти април, а дейностите му за миналите към две седмици вадят на ярко фрапиращи обстоятелства за ръководството на Борисов за последните 10 години.

Паси  сам дефинира дейностите на служебния кабинет и американските  наказания  по  закон а “ Магнитски ” като изцяло синхронизирани. Не счита обаче, че са взаимно свързани.

Паси  призова за повече въображение при разходването на тези 12 милиарда лв., които се чакат като помощ за България от Европейски Съюз по Плана за възобновяване.

" От саниране на панелки България няма да получи развиване. Нямаме дефинирани национални цели ", посочи  Паси  и прикани за промяна на Българската банка за развиване, която би могла да трансформира китайското си портфолио и " комунистическите пари " в пазарни.

" Банката има шанса да излезе от всичко, на което се бе трансформирала в знак ", уточни още някогашният външен министър.

Паси  коментира и изолацията, в която България е изпаднала чисто политически поради проблемите със Скопие. Той уточни, че София не е артикулирала вярно проблемите със западната си съседка пред Европа. Според  Паси  исканията ни са “невежествени ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР